Dermapen Cryo är en innovativ behandling som använder kryoterapi för att effektivt ta bort oönskade hudförändringar såsom vårtor, hudfläckar, pigmenteringar och andra små huddefekter. Metoden är snabb, säker och minimalt invasiv, vilket gör den till ett populärt val för många som vill förbättra sitt hudutseende utan att genomgå mer omfattande ingrepp.

Hur fungerar Dermapen Cryo?

Behandlingen innebär användning av extrem kyla för att frysa bort oönskade hudförändringar. Vid Dermapen Cryo används flytande lustgas som appliceras med hög precision direkt på det drabbade området. Temperaturen på lustgasen är cirka -89°C, vilket är tillräckligt kallt för att förstöra de oönskade hudcellerna utan att skada omgivande vävnad.

Fördelar med Dermapen Cryo

Snabb och effektiv behandling: En av de största fördelarna med Dermapen Cryo är hastigheten och effektiviteten. Behandlingen tar oftast bara några minuter beroende på storlek och antal hudförändringar som ska behandlas.

Minimalt invasiv: vilket innebär att det finns liten till ingen risk för blödning, infektion eller ärrbildning. Detta gör att återhämtningstiden är mycket kort.

Säkerhet: Behandlingen är mycket säker och används ofta för att ta bort både godartade och potentiellt farliga hudförändringar. Den exakta appliceringen av kylan ser till att endast de oönskade cellerna förstörs, vilket minimerar risken för skador på frisk hud.

Behandlar olika hudtyper: Lämplig för alla hudtyper och hudtoner. Den kan användas på både ansikte och kropp, vilket gör den till en mångsidig lösning för olika hudproblem.

Smärtfri: För de flesta patienter är behandlingen nästan helt smärtfri. Vissa kan uppleva en mild kylande känsla, men detta är oftast inte obehagligt och varar bara i några sekunder.

Estetiskt tilltalande resultat: Eftersom behandlingen är så exakt och icke-invasiv, ofta mycket tillfredsställande estetiska resultat utan att lämna ärr eller missfärgning.

Fördelar för specifika hudproblem

Dermapen Cryo kan effektivt reducera och ta bort pigmentfläckar och solskador. Den kalla temperaturen bryter ner pigmentet och låter huden återhämta sig med en jämnare hudton.

Vårtor och hudflikar kan vara envisa och svåra att ta bort med traditionella metoder. Den fryser bort dessa utan att behöva använda skalpeller eller annan invasiv teknik.

Detta är en förstadie till hudcancer som ofta uppträder som röda eller bruna fjälliga fläckar. Dermapen Cryo kan effektivt behandla dessa genom att frysa bort de onormala cellerna.

Behandlingsprocessen

Behandlingsprocessen börjar med en konsultation där en hudspecialist utvärderar dina hudförändringar och diskuterar dina mål. Själva behandlingen är snabb och innebär att ett litet munstycke placeras på huden och släpper ut den kalla lustgasen. Efter behandlingen kan det behandlade området bli rött och svullet under en kort tid, men detta avtar snabbt och du kan återgå till dina dagliga aktiviteter omedelbart.

Dermapen Cryo i Stockholm

Dermapen Cryo är en snabb, säker och effektiv behandling för att ta bort olika typer av hudförändringar. Med sin minimalt invasiva natur, korta återhämtningstid och imponerande estetiska resultat är det en utmärkt lösning för de som vill förbättra sitt hudutseende utan att behöva genomgå mer omfattande ingrepp.

Om du är intresserad av att förbättra ditt hudutseende och ta bort oönskade hudförändringar, varför inte prova Dermapen Cryo på Klinik Estetik i Stockholm? Våra erfarna hudspecialister är redo att hjälpa dig uppnå en friskare och vackrare hud. Boka din tid idag och upptäck fördelarna med Dermapen Cryo!